Διάβασμα

Τι να διαλέξω; Ηλεκτρονικο (ebook) ή έντυπο βιβλίο;

“Σώστε το περιβάλλον” είναι η κραυγή που έρχεται από όλες τις γωνιές του κόσμου,και όμως με την επιλογή ενός ηλεκτρονικού βιβλίου σε σχέση με ένα έντυπο κάνεις ένα μικρό βήμα προς την σωτηρία του πλανήτη μας και των δέντρων του.
Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της τεχνολογίας, όπου η τεχνολογία θα πρέπει να εξομοιωθεί με τα πάντα για να διευκολύνει την ανθρώπινη ζωή.Σίγουρα οι πιο βασικοί λόγοι που θα πρέπει να προτιμάμε τα ηλεκτρονικά βιβλία απο τα έντυπα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των δέντρων αλλά και η χαμηλή τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων σε σχέση με τα έντυπα βιβλία. Ας δούμε όμως και τους υπόλοιπους λόγους

1. Μπορεί να αποκτηθεί γρήγορα
Τα eBooks μπορούν να ληφθούν πολύ εύκολα σε σύγκριση με τα τυπωμένα βιβλία. Ενώ αναζητάτε ένα τυπωμένο βιβλίο, θα πρέπει να πάτε από κατάστημα σε κατάστημα αναζητώντας το ή μπορείτε να το παραγγείλετε από οποιοδήποτε δικτυακό τόπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Ακόμη και αν παραγγείλετε το βιβλίο, θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικές ημέρες για να το παραλάβετε. Αντίθετα με τα ηλεκτρονικά βιβλία όπου ο χρόνος παραλαβής είναι ελάχιστος.

2. Μπορεί να δανειστεί σε φίλους χωρίς να το αποχωριστείτε
Τα βιβλία παραδοσιακά πάντα δανείζονταν ανάμεσα σε φίλους και πολλές φορές δεν επιστρέφονταν ποτέ στον ιδιοκτήτη.Με τα ηλεκτρονικά βιβλία αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει καθώς μπορούν να το έχουν και οι δύο την ίδια στιγμή!

3. Καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον
Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή του θέματος, η σωτηρία του πλανήτη μας είναι μια σημαντική αποστολή που έχουμε σήμερα. Με τη χρήση ηλεκτρονικών βιβλίων, μπορείτε να σώσετε πολλά δέντρα που θα έπρέπε να κοπούν για να έχετε το ίδιο βιβλίο σε έντυπη μορφή.

4. Εύκολο στη μεταφορά 
Όσον αφορά τη φορητότητα, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των ηλεκτρονικών βιβλίων και των έντυπων βιβλίων. Ενώ υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των τυπωμένων βιβλίων που μπορείτε να μεταφέρετε, όσο μικρά και αν είναι, μπορείτε να έχετε χιλιάδες φορές περισσότερα βιβλία στον υπολογιστή σας .

6. Πολύ πιο ανθεκτικά
Τα βιβλία από χαρτί είναι φυσιολογικό να χαλάνε και να χάνουν πολλές φορές και το χρώμα τους. Ωστόσο, αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν με τα Ηλεκτρονικά Βιβλία. Ένα καλό αρχείο eBook, εάν χειριστεί σωστά, αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

7. Οικονομικά αποδοτικό
Το κόστος των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τα τυπωμένα βιβλία. 


Τα μόνα ίσως πράγματα που λείπουν απο τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι η μυρωδιά του χαρτιού ενός βιβλίου,πράγμα που αγαπάνε πολλοί απο τους λάτρεις του διαβάσματος και η βόλτα μέσα σε παλιά αλλά και νέα βιβλιοπωλεία που είναι πραγματικά κάτι υπέροχο.