ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

12.90

 (PDF). ISBN:978-618-84380-3-3

Αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια του τσαγιού του βουνού. Το εν λόγω φυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό στη χώρα μας, με χρήση που χρονολογείται από την αρχαιότητα μέχρι και τις σημερινές μέρες, καθώς αναπτύσσεται αυθόρμητα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτού του βιβλίου, διερευνώνται εκτενώς τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά του κατάλληλου τόπου για την καλλιέργεια του τσαγιού του βουνού, καθώς και τα βοτανικά του χαρακτηριστικά. Επίσης, αναλύονται λεπτομερώς οι καλλιεργητικές εργασίες που απαιτούνται για την εγκατάσταση και την παραγωγή του τσαγιού του βουνού, όπως η σπορά, η φύτευση, η αντιμετώπιση των ζιζανίων, η λίπανση, η συγκομιδή και η συντήρηση.

Στη συνέχεια, περιγράφονται λεπτομερώς τα στάδια μετά τη συλλογή του τσαγιού του βουνού, καθώς και η χημική του σύσταση. Επιπλέον, αναδεικνύονται οι ποικίλες χρήσεις του στη διατροφή, τη φαρμακολογία και άλλους τομείς. Εν τέλει, παρέχονται στοιχεία σχετικά με την οικονομική πτυχή της εγκατάστασης μιας φυτείας τσαγιού του βουνού, καθώς και οι προβλεπόμενες εσοδεύσεις από αυτήν την καλλιέργεια.

      
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

12.90