Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

19.00

ISBN 978-618-5460-14-3

Το βιβλίο αυτό είναι ένας σύγχρονος και πολύτιμος οδηγός κλαδέματος των οπωροφόρων δέντρων που έλειπε από την σχετική ελληνική βιβλιογραφία. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο διαμόρφωσης, καρποφορίας και ανανέωσης όλων των καρποφόρων δέντρων που καλλιεργούνται συστηματικά στην χώρα μας.
Ο οδηγός περιέχει με λεπτομέρειες, εικόνες και σχήματα, όλους τους παλιούς αλλά και τους σύγχρονους τρόπους κλαδέματος διαμόρφωσης, καρποφορίας και ανανέωσης των καρποφόρων δέντρων. Περιέχει όλες τις πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο καρποφορίας των δέντρων ξεχωριστά για κάθε είδος. Υπάρχουν εικόνες και σχήματα για τα καρποφόρα και βλαστοφόρα όργανα των δέντρων, έτσι ώστε ο δενδροκαλλιεργητής να μπορεί να τα διακρίνει, αλλά και να μάθει για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη και την καρποφορία των δέντρων με το κλάδεμα τους ή όχι.
Το βιβλίο απευθύνεται στον επαγγελματία αλλά και στον ερασιτέχνη δενδροκαλλιεργητή. Περιέχει αναλυτικές οδηγίες κλαδέματος για τα εξής είδη δέντρων. Αμυγδαλιές, ροδακινιές, δαμασκηνιές, βερικοκιές, κερασιές, βυσσινιές, καρυδιές, φουντουκιές, φιστικιές, μηλιές, αχλαδιές, ακτινιδιές, ροδιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, λεμονιές, λωτοί, ελιές, συκιές, ιπποφαές, φραγκοσυκιές.
Ο επαγγελματίας δενδροκαλλιεργητής, μελετώντας το βιβλίο και βλέποντας τα παραστατικά σχήματα και τις εικόνες που υπάρχουν, θα μπορεί να κατανοήσει σε βάθος την σημασία του κλαδέματος, θα καταλάβει για πιο λόγο πρέπει να κλαδεύονται ή όχι ορισμένα βλαστικά ή καρποφόρα στοιχεία των δέντρων του. Επίσης θα διακρίνει τα καρποφόρα όργανα των δέντρων του και θα εννοήσει την σημασία τους κατά το κλάδεμα, ώστε να μπορέσει στην συνέχεια να διορθώσει κάποιες τεχνικές στο κλάδεμα που εφάρμοζε μέχρι σήμερα και οι οποίες δεν ήταν σωστές. Παράλληλα θα μάθει για τα νέα σύγχρονα σχήματα κλαδέματος των δέντρων, τα οποία μέσα από την ελληνική αλλά και διεθνή πρακτική έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά, για την αύξηση της παραγωγής αλλά και την βελτίωση της ποιότητας των καρπών τους.
Ο ερασιτέχνης δενδροκαλλιεργητής, δηλαδή αυτός που έχει στην αυλή του ένα ή περισσότερα είδη οπωροφόρων δέντρων θα μάθει πώς πρέπει να διαμορφώνει το σχήμα των δέντρων του, αλλά και τον τρόπο που πρέπει να κλαδεύει κάθε χρόνο τα δέντρα του, ώστε να έχουν κάθε χρόνο καρπούς καλής ποιότητας. Το κάθε είδος δέντρου απαιτεί την εφαρμογή ιδιαίτερου τρόπου κλαδέματος, ανάλογα με τον τρόπο καρποφορίας του και τα βοτανικά χαρακτηριστικά του.

      
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

19.00